Coming up

Erasmus, brieven aan Luther: nogmaals uitgevoerd

Deze voorstelling, waarin de tweestrijd tussen Erasmus en Luther centraal staat, wordt nogmaals uitgevoerd. In april 2019 wordt de voorstelling uitgevoerd tijdens de Maand van de Filosofie in de Bibliotheek Schiedam. Daarnaast is de voorstelling te zien op Texel. Nadere informatie volgt.

 

Pilgrims

In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Pelgrims besloten om vanuit Delfshaven en Leiden naar de Nieuwe Wereld te trekken. Uiteraard wordt aan dit jubileumjaar zowel in Delfshaven als in Leiden aandacht besteed.

1919: Adio! 500 jaar komen en gaan. Een muzikale reis door de geschiedenis.
Dit muzikale avontuur wordt geproduceerd door INTORNO en gezongen en gespeeld door muzikanten, muziekgroepen en koren uit Delfshaven en omstreken. Met meerdere optredens en een spetterend slotoptreden aan de Schiehaven, de plek waar 499 jaar eerder de pelgrims vertrokken. Met deze productie wordt alvast de bekendheid gegeven aan het verhaal van de Pelgrims, een opmaat naar het jubileumjaar.

2019: Komen en gaan.
Even festival in Delfshaven rondom 500 jaar komen en gaan van mensen. Het festival verbindt bestaande Delfshavense evenementen aan elkaar door diverse kruisbestuivingen. Adio! maakt onderdeel uit van dit festival.

2010: het pelgrimsmeisje/the pelgrimgirl.
Een opera naar aanleiding van het thema 400 jaar pelgrims. Uitvoeringen in Leiden, Amsterdam. Rotterdam-Delfshaven en Plymout.

INTORNO is nu bezig met de voorbereidingen van alle jubileum activiteiten. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.