Adios!

Een muzikaal spektakel over de kleurrijke geschiedenis van Delfshaven

Delfshaven heeft een rijke historie als het gaat om het komen en gaan van mensen. Door de jaren heen zijn velen ergens vandaan vertrokken om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Adios, vaderland! En velen zijn van hier vertrokken om elders een bestaan op te bouwen, Adios Nederland! Achter dit Adios schuilen vele verhalen. Maar wie kent die verhalen nog? Om hun verhalen met elkaar en met het publiek te delen hebben acht koren van verschillende culturen samen opgetreden.  Elk koor bezong haar eigen verhaal, de verhalenvertellers regen de verhalen aaneen. Met elkaar zorgden de koren voor een uniek, verbindend en muzikaal spektakel.  De koren en het publiek hebben genoten! Deze bijzondere samenwerking krijgt zeker een vervolg!

Luister en kijk hier naar een impressie van de voorstellingen van 7 en 8 september 2019, en verheug je alvast op het vervolg in 2020.

Over de Locatie

Adios werd uitgevoerd aan de Schiehaven, tegenover podiumschip De Fighter en voor het Maaskantgebouw (Lloyd Multiplein).  Dė plek in Rotterdam die zo belangrijk is geweest in de (koloniale) geschiedenis als het gaat over het komen en gaan van mensen. Ook de plek waar ooit de Koninklijke Rotterdamse Lloyd Afrika, Amerika en Europa aan elkaar verbond.

Koren en muziekgroepen

Sima nos é So Nos / zang & dans (Kaapverdiaans)

Christelijk Gemengd koor Delfshaven (Nederlands)

Rysk (Rotterdam Yurttan Sesler Korosu, Turks)

Alwahda (Marokkaans)

Subeza koor (Surinaams)

Het Rotterdams Jongenskoor en Helena Sokolova (Nederlands)

Carmel (Joods)

Jawa Mix (Javaans/Surinaams)

 

Verhalenvertellers: uit de verschillende groepen

Regie:   Bert Schuiling

 

Adios is mede mogelijk gemaakt door Grounds, Het Rotterdams Volkstheater, Stichting Pelgrim Harbour, Gemeente Rotterdam en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.