Adios!

Een muzikaal spektakel over de kleurrijke geschiedenis van Delfshaven

Delfshaven heeft een rijke historie als het gaat om het komen en gaan van mensen. Door de jaren heen zijn velen ergens vandaan vertrokken om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Adios, vaderland! En velen zijn van hier vertrokken om elders een bestaan op te bouwen, Adios Nederland! Achter dit Adios schuilen vele verhalen. Maar wie kent die verhalen nog?

Koren van verschillende culturen en een verhalenverteller leiden u door een kleurrijk verleden. Elk koor bezingt haar eigen verhaal, de verhalenvertellers rijgen de verhalen aaneen. Met elkaar zorgen zij voor een muzikaal spektakel waarmee u nieuwe en eigentijdse kijk krijgt op de geschiedenis van dit mooie stukje Rotterdam.

Kom kijken en luisteren naar dit spectaculaire muziekfestijn vol verrassing en verbinding. Iedereen is van harte welkom!

Uitvoeringen

7 en 8 september (tijdens de Wereldhavendagen), 15.00 uur, Lloyd Multiplein, toegang gratis

Over de Locatie

Adios wordt uitgevoerd aan de Schiehaven, tegenover podiumschip De Fighter en voor het Maaskantgebouw (Lloyd Multiplein).  Dė plek in Rotterdam die zo belangrijk is geweest in de (koloniale) geschiedenis als het gaat over het komen en gaan van mensen. Ook de plek waar ooit de Koninklijke Rotterdamse Lloyd Afrika, Amerika en Europa aan elkaar verbond.

Koren en muziekgroepen

Sima nos é So Nos / zang & dans (Kaapverdiaans)

Christelijk Gemengd koor Delfshaven (Nederlands)

Rysk (Rotterdam Yurttan Sesler Korosu, Turks)

Alwahda (Marokkaans)

Subeza koor (Surinaams)

Het Rotterdams Jongenskoor en Helena Sokolova (Nederlands)

Carmel (Joods)

Jawa Mix (Javaans/Surinaams)

 

Verhalenvertellers: uit de verschillende groepen

Regie:   Bert Schuiling

 

Adios is mede mogelijk gemaakt door Grounds, Het Rotterdams Volkstheater, Stichting Pelgrim Harbour, Gemeente Rotterdam en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.