Adios!

Muzikaal spektakel over de kleurrijke geschiedenis van Delfshaven

Het muziekspektakel wordt opgevoerd op zondagmiddag 18 juli 2021! Noteer deze datum vast in uw agenda. U bent welkom vanaf 13.00 uur op het Piet Heynplein,  Piet Heynstraat 1, Rotterdam Delfshaven. Muziek, Dans, Spoken Woord, verhalen en hapjes. Dit jaar wordt het evenement georganiseer door M.A. Intorno, Verborgen Stad en Rotterdam Festivals.

Deze unieke voorstelling maakte in 2019 deel uit van Delfshaven400, festival naar aanleiding van het feit dat het 400 jaar gelden is dat de Pilgrims vanuit Delfshaven naar de Verenigde Staten vertrokken.

Maar liefst negen koren en muziekgezelschappen van verschillende culturen vertolken verhalen uit hun geschiedenis. Zingend en dansend. Samen zorgen zij voor een unieke geschiedschrijving van Delfshaven. Adios staat voor het komen en gaan van mensen. Dit stukje Rotterdam heeft daarmee een rijke historie. Achter dit adios schuilen vele verhalen, maar wie kent die verhalen nog? Met deze voorstelling  delen de koren en muziekgezelschappen hun verhalen met het publiek. Elke muziekgroep vertolkt haar eigen verhaal, een verhalenverteller rijgt de verhalen aaneen. Een stukje uit de opera Pilgrimgirl, over de geschiedenis van de Pilgrimfathers, maakt onderdeel uit van het geheel.

Met elkaar zorgen de koren voor een uniek, verbindend en muzikaal spektakel. Kom kijken en luisteren en beleeft het mee!

 

In 2019 was de eerste editie van Adios. Kijk hier voor de impressie.

 

Koren en muziekgroepen

Sima nos é So Nos / zang & dans (Kaapverdiaans)

Christelijk Gemengd koor Delfshaven (Nederlands)

Rysk (Rotterdam Yurttan Sesler Korosu, Turks)

Alwahda (Marokkaans)

Subeza koor (Surinaams)

Het Rotterdams Jongenskoor en Helena Sokolova (Nederlands)

Carmel (Joods)

Deel cast Pilgrimgirl (Nederlands)

Jawa Mix (Javaans/Surinaams)

 

 Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Delfshaven400